На американському автомобільному аукціоні RM Sotheby's з'явився новий лот – універсал Mercedes W124. Автомобіль 1988 випуску. Візуально він цілком звичайний, але продавець призначив стартову ціну $400,000.

Виявляється, на продаж виставили дуже рідкісний прокачаний Mercedes 300 TE 6.0 AMG. Німецький автовиробник зібрав лише два такі автомобілі та позиціонувала його як спортивний універсал. У той час під брендом AMG збиралися лише седани, кабріолети та купе.

Цей універсал Mercedes W124 створювався спеціально для керівника офіційного представництва AMG у США. У свій час машина неодноразово потрапляла на обкладинки автожурналів і навіть отримала власне прізвисько The Mallet або "Молот".

У седанів Mercedes W124 AMG цей універсал отримав двигун V8 з об'ємом 6,0 літра. У пару встановлено 4-ступінчасту АКПП. Віддача становитиме 310 кінських сил. Підвіску та гальмівну систему допрацювали для більшої надійності.

У дизайні Mercedes W124 відмінностей від стандартного універсала тих років майже немає. Можна дізнатися лише фірмове обважування та 17дюймові колісні диски.

Весь салон обтягнутий шкірою та отримав три ряди окремих сидінь.

Універсал, що продається, вже кілька разів змінював власника. 2015 року його якісно відреставрували. За такої насиченої історії, пробіг автомобіля складає 130 000 кілометрів.