На американському авто аукціоні Broad Arrow з'явився цікавий лот. Це Mercedes W124 1995 року. Зовні він нічим не відрізняється від багатьох серійних зразків тих років, але за нього хочуть отримати суму в діапазоні $250,000-300,000.

Такий високий цінник виправдовується тим, що це є Mercedes E60 AMG Limited. Загалом у цій лінійці випустили 45 автомобілів. На зорі посиленої лінійки AMG всі машини в ній збиралися вручну. На кожен у майстрів витрачалося 18 днів роботи.

Основою Mercedes E60 AMG Limited став седан Mercedes E500 з V8-мотором від Porsche об'ємом 5,0 літра. Об'єм збільшили до 6,0 і розігнали потужність із 326 кінських сил до 381. Максимальну швидкість обмежили 250 км/год, а до 100 км/год авто розженеться за 5,4 секунди.

Зовні "спортивність" моделі нічого не показує. Обважування більш ніж скромне, а 17-дюймові диски на «спорт» не тягнуть. Усередині зміни трохи сильніші. Салон обтягнули шкірою із дерев'яними вставками. Задній диван замінили на два окремі крісла. З додаткових опцій передбачені електроприводи сидінь та кермової колонки, люк та двозонний клімат-контроль.

Саме цей Mercedes E60 AMG Limited має багату історію. Його ставили на облік до контролюючих органів у Японії, ОАЕ та США. На жаль, це не вітринний взірець. Ним справді користувалися. Це видно по подряпинах на кузові та потертій обробці салону.